Nykyajan teknologisessa maailmassa ICT-alojen, palveluiden ja tuotteiden merkitys ja ennen kaikkea kehitys on nopeaa. Tämän vaikutusta ihmisten, yritysten ja valtioiden toimintaan on vaikea painottaa liikaa. Suomessa ja maailmalla järjestetään suuri määrä erilaisia ICT-alan tapahtumia ja seminaareja, joissa alan ammattilaiset voivat jakaa tietoja ja taitojaan niin toisille yrityksille kuin yksityisille kävijöillekin.

Myös Suomessa järjestetään useita erilaisia ICT-alan tapahtumia eri kaupungeissa, mutta tarjolla on myös paljon verkon yli toteutettavia webinaareja, joihin voi osallistua ilmaiseksi tai maksua vastaan vaikka kotoa käsin. Tapahtumia löytyy viikoittain ja aiheet ICT-alalta ovat laajat. Webinaarien aiheet voivat liittyä esimerkiksi tulevaisuuden tuotekehitykseen tai ICT-alan kehitykseen yleensä, aina vaativasta automaatio-osaamisesta perinteisempiin uusien järjestelmien koulutustapahtumiin.

Euroopan suurin tapahtuma ICT 2020

Euroopan suurin ICT-alan tapahtuma on Euroopan komission järjestämä ICT-tapahtuma, johon osallistuu vuosittain jopa 5000 ICT-alan tutkijaa, insinööriä ja innovaattoria. Vuonna 2020 nimellä ”ICT 2020” kulkeva tapahtuma järjestetään Saksan Kölnissä 1.–3. joulukuuta. Vuoden 2020 tapahtuma sisältää muun muassa korkean tason konferensseja digitaalisista käytännöistä, esityksiä EU:n tukemista ja rahoittamista innovaatioprojekteista ja lukuisia verkostoitumismahdollisuuksia sekä yrityksille että yksityishenkilöille.

Vuoden 2020 tapahtumassa tulee olemaan esillä myös COVID-19-pandemian Euroopalle aiheuttamat taloudelliset ja sosiologiset vaikutukset. Tämän lisäksi esille tulee nousemaan kestävä kehitys ja ilmastonlämpenemisen estäminen.

Consumer Electronics Show – Maailman suurin ICT konferenssi

Maailman suurin ICT-alan tapahtuma Consumer Electronics Show on järjestetty vuosittain Yhdysvaltojen Las Vegasissa vuodesta 1967 alkaen. Tapahtuman liput maksavat 900–1500 dollaria ja siellä kokoontuvat kaikki maailman ICT-alan ammattilaiset, jakaakseen uusimpia keksintöjään ja tuotteitaan. Vuonna 2020 esillä olevia aiheita olivat esimerkiksi 3D-tulostaminen, virtuaalitodellisuus ja tietokoneiden erilaiset ohjelmat. Tapahtuma toimii myös suurena lavana ICT-alan yrityksille, joita vuonna 2020 tapahtumassa oli paikalla jopa 4500. Yritysten seasta etsitään myös rahaa startup-projekteille ja vuoden 2012 jälkeen tapahtumassa onkin jaettu startup-rahoitusta 1,5 miljardin dollarin edestä.

Vuonna 2020 järjestetyssä kolmipäiväisessä tapahtumassa oli huimat 175 000 kävijää ja siellä esiintyi yli 1000 puhujaa, joista pääpuhujana toimi Delta Air Lines -lentokoneyhtiön CEO Ed Bastian.